O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανέφερε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Monde πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ένας κατά συρροή ψεύτης
«Το να λέει ψέματα είναι η δεύτερη φύση του», είπε ο Ολάντ.
«Το να μιλάς με τον Πούτιν σημαίνει να τον ακούς για ώρες με τη γνώση ότι δεν θα κάνει τίποτα από όσα λέει και δεν θα πει τίποτα για αυτό που σχεδιάζει να κάνει», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, στον Πούτιν αρέσει να κάνει μακροσκελείς ομιλίες με ιστορικές αναφορές που τον κρατούν μακριά από το να χρειαστεί να απαντά σε ερωτήσεις και να του δίνουν περιθώριο ελιγμών για τυχόν παραχωρήσεις που δείχνει να δίνει.
Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι με το Κρεμλίνο, αλλά προειδοποίησε όλες τις πλευρές να κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών τους.
«Ο Πούτιν δεν θέλει πραγματικά να διαπραγματευτεί τώρα. Ο πολεμικός του στόχος είναι να καταλάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο που έδειξε ο Ζελένσκι στον ΟΗΕ
- Τραγωδία στα Τέμπη: Τρεις ημέρες κρίσης για την κυβέρνηση εν μέσω αποκαλύψεων
- Οι απολύσεις ενδυναμώνουν την κοινότητα: Πώς οι απολυμένοι οργανώνονται ψηφιακά στην Ελλάδα
- Μαρία Καρυστιανού στο in και τη Ράνια Τζίμα: Ξεκάθαρη δήλωση κατά των πολιτικών βλέψεων
- Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο
- Η G7 δηλώνει στήριξη στο δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα και επισημαίνει το Ιράν ως πηγή αστάθειας