Ο νέος υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας Μίκολα Σόλσκι εμφανίστηκε απογοητευμένη για την κατάσταση με τα σιτηρά στη χώρα
Συγκεκριμένα δήλωσε σήμερα ότι η δυνατότητα της χώρας του να εξάγει σιτηρά επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και η κατάσταση θα βελτιωθεί μόνο αν τελειώσει ο πόλεμος με την Ρωσία.
Μιλώντας σε τηλεοπτική ενημέρωση ο ίδιος είπε ότι η Ουκρανία, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο, θα εξήγαγε υπό κανονικές συνθήκες 4 με 5 τόνους σιτηρά τον μήνα, ένας όγκος που έχει μειωθεί σε μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τόνους.
“Ο αντίκτυπος (στις παγκόσμιες αγορές) είναι άμεσος, δραματικός και μεγάλος. Και συνεχίζεται. Κάθε μέρα η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη”, δήλωσε ο υπουργός.
Δείτε επίσης: Ζελένσκι: «Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από τη δική σας προσπάθεια» – «Αυξήστε την παραγωγή ενέργειας»
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την ανανέωση με την Αμπντεραχίμ
- Επίσκεψη της Συντονίστριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Καστοριά
- Ισραήλ: Καταστροφή του ενός τρίτου των εκτοξευτήρων πυραύλων του Ιράν και debut νέου αντιαεροπορικού συστήματος από το Πολεμικό Ναυτικό
- Η απάντηση του Γουίλ Σμιθ για τον ρόλο που απέρριψε στην ταινία «Inception» του Κρίστοφερ Νόλαν
- Έκτακτη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή