Υπάρχει ασφαλής τρόπος να διαφύγει η αποστολή
Καμπάνες και σειρήνες άρχισαν να ακούγονται στην πόλη Ούμαν στην Ουκρανία, εκεί όπου διανυκτέρευσε η ελληνική αποστολή όπως αναφέρθηκε στην ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα, η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη να φύγει από λεπτό προς λεπτό από την πόλη και να συνεχίσει το ταξίδι προς τη Μολδαβία. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει τρόπος να διαφύγει η αποστολή, ενώ το ταξίδι για τα σύνορα είναι περίπου πέντε ώρες.
Μέχρι τώρα δεν είναι λίγοι οι Έλληνες πολίτες από την Ουκρανία οι οποίοι έχουν καταφέρει να απεγκλωβιστούν ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν τα προξενεία στη Μαριούπολη και την Οδησσό.
Υπενθυμίζεται πως το κομβόι των 21 αυτοκινήτων με επικεφαλής τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, ξεκίνησε χτες, Πέμπτη από την πόλη Ζαπορίζια, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαριούπολης.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Ρώσος επιχειρηματίας δίνει ένα εκατ. δολάρια για το «κεφάλι» του Πούτιν
- Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Σούδας: Έρευνα και δικογραφία στα Χανιά
- Αναστροφή τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα μετά την προειδοποίηση των Χούθι για τα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας
- Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου λόγω επικίνδυνων πυρκαγιών
- Ανάπτυξη και κέρδη για την ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ το 2025
- Ενίσχυση προσβασιμότητας στον πολιτισμό με τη συνεργασία Κωτσόβολος και ΚΠΙΣΝ
![]()
