Ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση καθώς εχθές το βράδυ σημειώθηκαν εκρήξεις στα ανατολικά της χώρας.
Από τις εκρήξεις αποφασίσθηκε να αποχωρήσουν οι άμαχοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, με τα πρώτα αυτοκίνητα να είναι ήδη στη Ρωσία.
Συγκεκριμένα περίπου 25.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, ενώ σήμερα αναμένεται οργανωμένη απομάκρυνση αμάχων
«Περίπου 25.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα (σ.σ. με τη Ρωσία) με τα δικά τους αυτοκίνητα», είπε ο αξιωματούχος των φιλορώσων αυτονομιστών, ενώ «σχηματίζεται οχηματοπομπή για την εκκένωση περίπου 10.000 ανθρώπων με λεωφορεία.»
Από την πλευρά της η Δύση τονίζει ότι το παραπάνω είναι το πρόσχημα που έψαχνε η Ρωσία προκειμένου να πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία.
Δείτε επίσης: Δύο νεκροί στην Ολλανδία λόγω κακοκαιρίας – Σε «κόκκινο» συναγερμό η χώρα
- Συναγερμός στον αμερικανικό στρατό για ιχνηλάτες διαφημίσεων που μπορεί να δείχνουν τη θέση στρατιωτών
- Σπουδαίο «διπλό» της Μονακό στο Παρίσι, συνεχίζει να προβληματίζει η Παρί Σεν Ζερμέν
- Με Πάροτ η Μπέτις νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης και ανέβηκε στη LaLiga
- Συναγερμός στο Κίεβο: Εντολή για κατάπαυση του πυρός στον ουκρανικό στρατό
- Ζώδια σήμερα: τα Do’s και Don’ts για το Σάββατο 05.09.2026
![]()
