Ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση καθώς εχθές το βράδυ σημειώθηκαν εκρήξεις στα ανατολικά της χώρας.
Από τις εκρήξεις αποφασίσθηκε να αποχωρήσουν οι άμαχοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, με τα πρώτα αυτοκίνητα να είναι ήδη στη Ρωσία.
Συγκεκριμένα περίπου 25.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, ενώ σήμερα αναμένεται οργανωμένη απομάκρυνση αμάχων
«Περίπου 25.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα (σ.σ. με τη Ρωσία) με τα δικά τους αυτοκίνητα», είπε ο αξιωματούχος των φιλορώσων αυτονομιστών, ενώ «σχηματίζεται οχηματοπομπή για την εκκένωση περίπου 10.000 ανθρώπων με λεωφορεία.»
Από την πλευρά της η Δύση τονίζει ότι το παραπάνω είναι το πρόσχημα που έψαχνε η Ρωσία προκειμένου να πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία.
Δείτε επίσης: Δύο νεκροί στην Ολλανδία λόγω κακοκαιρίας – Σε «κόκκινο» συναγερμό η χώρα
- Στροφή Τραμπ: Η Ουκρανία πρέπει να κάνει συμφωνία με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου
- NBA Europe: Στην τελική ευθεία οι συμφωνίες με τις ομάδες και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Euroleague
- Ταχεία ανάρρωση του Πάπα Λέοντα ΙΔ’ εύχεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
- Champions League: ανατροπή της Σλάβια στην Κωνσταντινούπολη και νίκη της Ντόρτμουντ στο Μπακού
- Επίδομα 1.000 ευρώ στον Δήμο Κιλκίς για κάθε νεογέννητο παιδί από το 2027
![]()

