Δύο Δανοί απεσταλμένοι εφημερίδας δέχθηκαν πυρά και τραυματίστηκαν
Ένας Δανός δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος, της ταμπλόιντ εφημερίδας Ekstra-Bladet, τραυματίσθηκαν από πυρά, ενώ έκαναν ρεπορτάζ στην ανατολική Ουκρανία.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε η εφημερίδα της Δανίας, αναφέροντας σε δημοσίευμά της ότι ο δημοσιογράφος Στέφαν Βάιχερτ και ο φωτογράφος Εμίλ Φίλτενμποργκ Μίκελσεν δέχθηκαν πυρά ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην πόλη Οχτίρκα, περίπου 90 χλμ. βορειοδυτικά του Χάρκοβο.
«Το περιστατικό μας θυμίζει με άσχημο τρόπο τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι δημοσιογράφοι στην Ουκρανία για να τεκμηριώσουν τη φρίκη του πολέμου», έγραψε στο Twitter ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ.
Δείτε επίσης: Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε πύραυλο μεσούσης της ουκρανικής κρίσης
- Διαταγή Τραμπ για στρατιωτική δράση κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική
- Γάζα: Διεθνής αντίδραση στην επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ
- Η πρόσκληση του Κρεμλίνου προς τον Τραμπ για επίσκεψη στη Ρωσία μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα
- Γάζα: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Κυριακή
- Τραμπ και Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου: λεπτομέρειες για την ατζέντα της συνάντησης