Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας έχασαν την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.
«Οι δυνάμεις κατοχής εν μέρει πέτυχαν» τον στόχο τους στον «τομέα επιχειρήσεων του Ντονέτσκ, στερώντας προσωρινά από την Ουκρανία την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.
Η Ρωσία είχε ανακοινώσει ήδη από την 1η Μαρτίου πως οι δυνάμεις της έχουν κόψει την πρόσβαση των Ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στην Αζοφική Θάλασσα, με την πολιορκία της Μαριούπολης. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει μέχρι το κέντρο της πόλης, όπου διεξάγονταν μάχες, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Μαριούπολης.
Στην πόλη παραμένουν περίπου 400.000 άνθρωποι. Οι Ουκρανικές αρχές υποστηρίζουν πως έχει υποστεί ζημιές το 80% των κτιρίων. Η κατάσταση είναι τραγική για τους κατοίκους λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και νερού.
Στο Κίεβο ήχησαν νωρίτερα οι σειρήνες που προειδοποιούν για βομβαρδισμό της πόλης.
Δείτε επίσης: Στα «μισά του δρόμου» οι διαπραγματεύσεις για την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας τονίζει η ρωσική πλευρά
- Τρεις καταδίκες για την εκβίαση με βίντεο που είχε καταγγείλει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου
- Με «περίπατο» ο Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Almaty Open
- Ανοίγει στο κοινό η φρεγάτα «Κίμων» στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου
- Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, λέει η Άγκυρα
- Συμφωνία Γαλλίας-Σαουδικής Αραβίας για παράταση στις πρόσθετες παραδόσεις ντίζελ «για όσο χρειαστεί»
![]()

