Ομιλία στην Γερουσία των ΗΠΑ θα απευθύνει σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η ομιλία, την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση, θα γίνει στις 09:30 (ώρα Ουάσινγκτον· στις 16:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με συνεργάτες γερουσιαστών. Την επικοινωνία οργάνωσε η ουκρανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
Εν μέσω κλιμάκωσης της σύρραξης στην Ουκρανία, αρκετοί αμερικανοί κοινοβουλευτικοί καλούν την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να σκληρύνει την αντίδρασή της εναντίον της Ρωσίας, ειδικά αναστέλλοντας τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, βήμα που ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί να κάνει προς το παρόν.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ έφθασε μάλιστα στο σημείο να καλέσει «κάποιον στη Ρωσία» να δολοφονήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να προσφέρει έτσι κατ’ αυτόν «καλή υπηρεσία» στη χώρα του και στον υπόλοιπο κόσμο.
Από την πλευρά του ο κ. Ζελένσκι αξιώνει το NATO να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη χώρα του, κόκκινη γραμμή που η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένη να περάσει, αλλά υποστηρίζουν λιγοστοί αμερικανοί κοινοβουλευτικοί.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Ομάδα του Sky News πέφτει σε ενέδρα και δέχεται πυρά
- Σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν: Σκοτώθηκε ο νέος αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων – Ντ. Τραμπ: Δεν επιστρέφω για εκεχειρία
- Συναγερμός στην ποδοσφαιρική κοινότητα λόγω της εξαφάνισης του Ταρεμί
- Ισραήλ: Ανακοινώνει τη θανάτωση του νέου διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Ο ήλιος των Αγώνων Πείνας: Δύο ακόμη διάσημοι ηθοποιοί εντάσσονται στο εντυπωσιακό καστ
- Προσεχώς η συμφωνία Αλ Σαντ με τον Φιρμίνο