Η τραγική είδηση έρχεται από την πόλη Αβντίιβκα πολύ κοντά στο Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία
Η πόλη ήταν στόχος μιας ρωσικής επίθεσης χθες βράδυ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και 19 να τραυματιστούν, δήλωσε σήμερα η Λιουντμίλα Ντενίσοβα, επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό Κοινοβούλιο.
«Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν», δήλωσε η Ουκρανή αξιωματούχος στο κανάλι της στο Telegram, λέγοντας πως η Αβντιίβκα υπήρξε «ο στόχος πυρών πυροβολικού και (ρωσικών) αεροπορικών βομβαρδισμών, που κατέστρεψαν πλήρως το χωριό».
Η Αβντίιβκα, όπου ζουν σε περίοδο ειρήνης 30.000 κάτοικοι, βρίσκεται βορειοδυτικά του Ντονέτσκ, βιομηχανικού κέντρου της ανατολικής Ουκρανίας που τελεί από το 2014 υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Μόσχα.
Στο Λισικάνσκ, 150 χλμ. βορειοανατολικά του Ντονέτσκ, άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, τρεις τραυματίστηκαν και οκτώ διασώθηκαν από τα ερείπια έπειτα από ένα άλλο πλήγμα του ρωσικού στρατού, συνέχισε.
Σε ένα άλλο μήνυμα στο κανάλι της στο Telegram που δημοσιοποιήθηκε αργότερα το πρωί, η Λιουντμίλα Ντενίσοβα δήλωσε πως ένα ρωσικό άρμα μάχης εξαπέλυσε πυρά στην περιοχή του Χάρκοβου, στην ανατολική Ουκρανία, σε ένα αυτοκίνητο που μετέφερε μια οικογένεια με δύο παιδιά.
Η οικογένεια είχε φωνάξει πως ήταν άμαχοι και είχε υψώσει λευκή σημαία, χωρίς αποτέλεσμα, όπως είπε.
Οι γονείς και η εννιάχρονη κόρη τους σκοτώθηκαν και ένας 17χρονος έφηβος τραυματίστηκε, πρόσθεσε.
- Τζιτζικώστας στο Τόκιο: «Η Ιαπωνία και η Ευρώπη γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι παγκόσμιος τουριστικός προορισμός»
- Διαγωνισμός EY Επιχειρηματίας της Χρονιάς: Οι φιναλίστ που έχουν αλλάξει το επιχειρηματικό τοπίο
- Μπούγας: Το δικαστικό σώμα θα υπερασπιστεί με σθένος την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης
- Αθήνα-Νέα Υόρκη: Διάλογος που εμπνέει λύσεις για τις πόλεις του αύριο – Η συζήτηση του Χ. Δούκα με τον Bill de Blasio, στο Athens Democracy Forum
- e-ΕΦΚΑ: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων για τον Νοέμβριο 2025