Ξεκίνησε σήμερα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με σκοπό, σύμφωνα με την Μόσχα, να αποστρατικοποιήσει τις περιοχές των αυτονομιστών.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι επι ποδός και μάλιστα όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα ο Πούτιν έχει ένα… σημαντικό στρατό στο χέρι.
Συγκεκριμένα η ρωσική στρατιωτική δύναμη υπερτερεί της αντίστοιχης της Ουκρανίας, ε τον πρόεδρο Ζελένσκι να καλεί τους πολίτες να πάρουν από ένα όπλο.
Οι χερσαίες ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 280.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 34.000 είναι οι αυτονομιστές σε Ντονετσκ και Λουχάνσκ.
Η Ρωσία εκτιμάται επίσης πως κατέχει 2.840 τανκς, 4.684 άρματα πυροβολικού, 150 βαλλιστικούς πυραύλους, 1.160 αεροσκάφοι, 194 ελικόπτερα και 47 πολεμικά πλοία.
Να τονίσουμε ότι δεν υπολογίζονται οι δυνάμεις της Λευκορωσίας η οποία είναι σύμμαχος της Ρωσίας στις εν λόγω απαταίσεις της Μόσχας.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Δείτε τον χάρτη της εισβολής της Ρωσίας
- Ανθεκτικότητα και ευκαιρίες: Το ελληνικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας
- Plan K Snooze: Η ευελιξία που χρειάζεσαι για μια καλύτερη ζωή χωρίς το άγχος των αγορών
- ΝΙΚΗ: Η κυβέρνηση «χωρίζει» πολύτεκνη οικογένεια στρατιωτικού – Απορρίπτει το αίτημα μετάθεσής της
- Πόσο κοντά είναι η Ελλάδα στον Καναδά;
- Η κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης σαγηνεύει τη μουσική σκηνή της Βιέννης