Εκατοντάδες Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές έφτασαν σήμερα στο αεροδρόμιο του Ρεζόφ, στην Πολωνία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης μερικών χιλιάδων στρατιωτών με στόχο την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τους στρατιώτες να κατεβαίνουν από δύο μεταγωγικά στρατιωτικά αεροσκάφη Boeing C–17 και να επιβιβάζονται σε λεωφορεία.
Το αεροδρόμιο του Ρεζόφ απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Άλλοι στρατιώτες πηγαινοέρχονταν στο αεροδρόμιο με ελικόπτερα Black Hawk και Chinook. Θωρακισμένα οχήματα, στρατιωτικά φορτηγά και δεκάδες στρατιώτες θεάθησαν σε ένα στρατόπεδο που έχει δημιουργηθεί εντός και γύρω από ένα συνεδριακό κέντρο, απέναντι από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.
“Δεν γνωρίζουμε ακόμη” πόσο χρόνο θα διαρκέσει αυτή η αποστολή, είπε ένας λοχίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Από τις 5 Φεβρουαρίου στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα, φτάνουν σε αυτό το αεροδρόμιο, κοντά στο χωριό Γιασιόνκα. Το αεροδρόμιο λειτουργεί παράλληλα και ως πολιτικό, εξυπηρετώντας την περιοχή του Ποντκαρπάκι. Σήμερα απογειώθηκαν 2 πτήσεις της Ryanair με προορισμό το Λονδίνο και το Μάντσεστερ.
Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να αναπτύξουν προσωρινά περίπου 4.700 στρατιώτες στην Πολωνία, σε απάντηση για την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία. Με αυτές τις ενισχύσεις, η αμερικανική δύναμη στην Πολωνία θα ανέλθει στους 10.000 άνδρες.
Ο στρατηγός Κρις Ντόναχιου δήλωσε στους δημοσιογράφους, στην αρχή της αποστολής, ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες “θα υπερασπιστούν, εάν χρειαστεί, οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ“.
Δείτε επίσης: Πολωνία: Παραιτήθηκαν 13 από τα 17 μέλη του Ιατρικού Συμβουλίου – Ήθελαν πιο αυστηρά μέτρα
- Δυνατό μήνυμα Θεοδωρικάκου για τα μέτρα: η αξιοπιστία είναι το μεγαλύτερο όπλο
- «Βήμα, όχι άλμα» για την επιχειρηματικότητα λέει ο Γ. Μπρατάκος μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ
- Φωτιά στη Δροσοπηγή Αφιδνών: ισχυρές δυνάμεις και μήνυμα 112 στους κατοίκους
- Η ηφαιστειακή τέφρα «έκοψε» πτήσεις στην Ινδονησία: Έξι αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά
- ΔΕΘ: Θετικό αποτύπωμα βλέπει ο Β. Κορκίδης για τη μεσαία τάξη και τις ΜμΕ
![]()
