Η πρώτη επίσημη επικοινωνία υψηλού επιπέδου αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ρωσίας
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν μίλησε σήμερα με τον Νικολάι Πατρούσεφ, τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και τον προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα είχε «τυχόν απόφαση του Κρεμλίνου να χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία».
Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επαφή υψηλού επιπέδου μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Σάλιβαν «είπε στον στρατηγό Πατρούσεφ ότι αν η Ρωσία σοβαρολογεί στο θέμα της διπλωματίας, τότε πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις στις ουκρανικές πόλεις».
Δείτε επίσης: Ιταλία: Κατέσχεσε ακίνητο που ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη
- UniCredit: Αυξάνει τη συμμετοχή της στην Alpha Bank μετά την έγκριση της ΕΚΤ
- ΠΑΣΟΚ: Ξεπερνά την εσωστρέφεια με εστίαση στην καθημερινότητα και την ακρίβεια
- Γαλλία: Σύλληψη πέντε νέων υπόπτων για την κλοπή στο Λούβρο
- «Οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορούν να ευημερήσουν μαζί» – Μείωση δασμών κατά 10% ανακοίνωσε ο Τραμπ στη συνάντηση με Σι
- Νέες συλλήψεις στη Γαλλία για την ληστεία στο Λούβρο
![]()
