Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι ελέγχουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
Ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας ζήτησε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ατομικών αντιδραστήρων της χώρας, διότι η Ρωσία είναι πολύ κοντά στο να εισβάλει στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης.
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε σήμερα το πρωί, ενώ αντίθετα οι Ρώσοι γνωστοποίησαν χθες ότι πλέον ελέγχουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.
Διάψευση από την Ουκρανία
Μετά από αυτή τη δήλωση η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, Energoatom, διέψευσε τους ισχυρισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Στους Ρώσους το Τσέρνομπιλ
Να αναφερθεί πως εδώ και περίπου μια βδομάδα, ο πυρηνικός σταθμός του Τσέρνομπιλ ο οποίος βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία είναι ήδη στα χέρια των Ρώσων.
Δείτε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο: Ρουκέτα ανατινάζει κυβερνητικό κτίριο στο Χάρκοβο
- Αρκούδα παγιδεύτηκε σε στύλο ηλεκτρισμού στο Νέο Μεξικό – Ανεπαρκής αντίδραση των αρχών
- Ζούμε περισσότερο αλλά με λιγότερη υγεία: Οι αποκαλύψεις των νέων ερευνών
- Επίθεση Χούθι σε σαουδαραβικό δεξαμενόπλοιο στην Ερυθρά Θάλασσα: Πυρκαγιά και αναστάτωση
- Γιορτή σήμερα 23 Ιουλίου: Ποιοι Άγιοι γιορτάζουν;
- Ανακαλύψτε τα Do’s και Don’ts των ζωδίων σήμερα για μια επιτυχημένη ημέρα
![]()
