Πρωτοπορεί η Βενεζουέλα, καθώς εγκαθιστά φωτεινούς σηματοδότες σε εισόδους δημόσιων χώρων και εστιατορίων για το έλεγχο της κατάστασης εμβολιασμού των πελατών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νικολά Μαδούρο: «Ετοιμάζουμε φωτεινούς σηματοδότες (…) για εστιατόρια και δημόσιους χώρους (…) Πράσινο όταν το άτομο είναι εμβολιασμένο. Πορτοκαλί όταν δεν είναι εμβολιασμένο αλλά “υγιές”. Κόκκινο όταν το άτομο δεν έχει εμβολιαστεί και είχε θετικό τεστ εντός 21 ημερών», ανακοίνωσε ο πρόεδρος.
Αυτό το σύστημα θα είναι συνδεδεμένο με μια βάση δεδομένων που θα ενημερώνει αν το άτομο είναι εμβολιασμένο απλά με τον αριθμό της ταυτότητας του.
«Σήμερα, φτάσαμε στο 50% των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί με τον στόχο να είναι 70% έως τις 31 Οκτωβρίου», διαβεβαίωσε ο Μαδούρο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα από την έναρξη της πανδημίας έχει καταγράψει σχεδόν 380.000 κρούσματα της Covid-19 και 4.576 θανάτους.
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Θα πραγματοποιήσει πρώτη συνάντηση με τους Ταλιμπάν στην Ντόχα
- Η Αθήνα και η Αττική ως προορισμός όλου του χρόνου – Το μήνυμα Κεφαλογιάννη από τη νέα καμπάνια της Περιφέρειας
- Τσάντες χιλιάδων ευρώ στα σκουπίδια: Γιατί οι οίκοι πολυτελείας καταστρέφουν όσα δεν πουλάνε;
- Γιορτή σήμερα 22 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν και τιμά η Εκκλησία τον Όσιο Αβέρκιο
- Έκρηξη ανησυχίας στο Κίεβο: πυραυλική επίθεση δέχθηκε η ουκρανική πρωτεύουσα, εκρήξεις στην πόλη
- Οι «βάρβαροι» και οι πολιτισμένοι
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

