Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν
Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, υποστήριξε σήμερα ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, και ζήτησε την άρση τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία των ρωσικών διαστημοπλοίων που ανεφοδιάζουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) θα διαταραχθεί από τις κυρώσεις, επηρεάζοντας κατά συνέπεια το ρωσικό τμήμα του σταθμού, που χρησιμεύει κυρίως για τη διόρθωση της τροχιάς ολόκληρης της δομής. Κατά συνέπεια, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει «‘την προσθαλάσσωση’ ή ‘την προσγείωση’ του ISS που ζυγίζει 500 τόνους».
Δείτε επίσης: Υπό πολιορκία η Μαριούπολη – Έκκληση Ζελένσκι στις ρωσίδες μητέρες: “Μην στέλνετε τα παιδιά σας στον πόλεμο”
- Σχέση: Πώς να επαναφέρετε τον χαμένο ερωτισμό σας
- Ανδρουλάκης: Σφοδρή αντιπολίτευση στη Βουλή και υποστήριξη των αγροτών στα επόμενα μέτωπα
- Βορίζια: Σε διπλή κατεύθυνση οι έρευνες των Αρχών – Απολογούνται σήμερα οι Καργάκηδες
- Η Ευρώπη προχωρά σε μέτρα για την κρίση στέγης
- Ρωσία: Κατέρριψε 71 drones της Ουκρανίας τη νύχτα
![]()
