«Η Μόσχα δεν μπορούσε να επιτρέψει τους νέους στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς του Κιέβου»
Η Μόσχα δεν έχει κλείσει την πόρτα στη «διπλωματία» για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, αλλά εννοεί να αποτρέψει το επαπειλούμενο «λουτρό αίματος» στις περιφέρειες που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας που το Κρεμλίνο αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη, τόνισε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Ρώσος πρεσβευτής στον διεθνή οργανισμό, ο Βασίλι Νεμπένζια.
«Παραμένουμε ανοικτοί στη διπλωματία, υπέρ της διπλωματικής λύσης Ωστόσο, δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτρέψουμε να διαπραχθεί λουτρό αίματος στο Ντονμπάς», είπε ο ρώσος διπλωμάτης απευθυνόμενος στους ομολόγους του στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Ο Βασίλι Νεμπένζια προειδοποίησε εξάλλου τις δυτικές δυνάμεις να το «σκεφτούν δύο φορές» προτού προχωρήσουν σε ενέργειες οι οποίες θα επιδείνωναν την κατάσταση στην Ουκρανία.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Ο Πούτιν στέλνει στρατό σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ
- «Καθολικός αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης: Ο Τραμπ ντυμένος πάπας δεν είναι σωστό»
- OT FORUM – ΔΕΗ: Η στρατηγική διαχείρισης ενέργειας για την ηγετική θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
- Τάκης Σκανδαλάκης για Π. Μολυβιάτη: Μια εμβληματική προσωπικότητα αφιερωμένη στα εθνικά συμφέροντα
- Ατύχημα για τον Γεντβάι – Αποχώρησε με φορείο από τον αγώνα (φωτογραφίες)
- Το σκανδαλώδες αριστούργημα Ολυμπία του Εντουάρ Μανέ: Η ανατροπή του βλέμματος και η απεικόνιση της γυναικείας σεξουαλικότητας