Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε για το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου και στη Γερμανία, όπως έκανε ήδη για την Πολωνία και τη Βουλγαρία. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η κυβέρνησή του είναι προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο ήδη από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία
«Πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος. Και ήμασταν ήδη από την αρχή του πολέμου και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο κ. Σολτς από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Κάνουμε τα πάντα ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι, διότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθεί ο αρχηγός του Κρεμλίνου, πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο καγκελάριος εκτίμησε ότι είναι πολύ αποτελεσματικές και η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι προκαλούν μεγάλη ζημιά στις αναπτυξιακές δυνατότητές της. «Οι κυρώσεις θα χρησιμοποιηθούν για να τελειώσει ο πόλεμος και να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα, προκειμένου η Ουκρανία να μπορεί και πάλι να αναπτύξει την κυριαρχία της», τόνισε ο Όλαφ Σολτς και διευκρίνισε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση δεν θα τελειώσουν εάν η Ρωσία προσφέρει μια κατάπαυση του πυρός λόγω εδαφικών κερδών, παρά μόνο με πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων της από την Ουκρανία.
Δείτε επίσης: Επίσημη επίσκεψη του Σολτς αύριο στις ΗΠΑ
- Ντεσάμπ: «Υπερηφάνεια για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο»
- Θεσσαλονίκη: Δωρεάν self test αλκοόλ στην Τσιμισκή – Πότε θα διανεμηθούν
- Η ΕΕ βάζει τέλος στις αφορολόγητες κινεζικές πωλήσεις – Δασμοί και στα μικροπακέτα από TEMU και Shein, πλήγμα για το ελληνικό δημόσιο
- Toy Story 5: Πόσο επηρεάζει η τεχνολογία το παιχνίδι; Χρειάζονται οι γονείς να περιορίσουν τον χρόνο στις οθόνες;
- Τέλος στο μακροβιότερο shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ βάζει ο Τραμπ – Σκληρές αιχμές κατά Δημοκρατικών
![]()
