25 αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν
Η συμφωνία AUKUS, φαίνεται να έχει προκαλέσει αξιοσημείωτη οργή στην Κίνα, καθώς αμέσως μετά την υπογραφή της έσπευσε σε μια δριμεία επίδειξη ισχύος απέναντι στην γειτονική Ταϊβάν. 
Ειδικότερα, μόλις το αυτοδιοικούμενο νησί ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενταχθεί στη Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Διασυνοριακή Ειρηνική Εταιρική Σχέση (CPTPP), 25 κινέζικα αεροσκάφη στο παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, σε μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές των τελευταίων μηνών και κατά την διάρκεια μιας περιόδου όπου οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν οξυνθεί. 
Σύμφωνα με την Ταϊπέι, 22 μαχητικά, ανάμεσά τους 18 J-16 και τέσσερα Su-30s, πέταξαν συνοδεία δύο πυρηνικών βομβαρδιστικών H-6 και ενός αναγνωριστικού αεροσκάφους Y-8.
Οι στρατιωτικοί της Ταϊβάν, φαίνεται να αντέδρασαν άμεσα, με μαχητές να σπεύδουν για την αντιμετώπιση της απειλής όταν ήχησαν μηνύματα συναγερμού και ενεργοποίηση της η πυραυλικής άμυνα για να παρακολουθηθεί η κατάσταση.
Την Παρασκευή, ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών πέρασε στη ζώνη αεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν, από τις 15 Ιουνίου, οπότε 28 αεροσκάφη προσέγγισαν το νησί.
Δείτε επίσης: Στο Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα – Συναντήσεις με Γάλλους αξιωματούχους
- Χαλκιδική: Στην τελική ευθεία ο οδικός άξονας Βαρβάρας–Νεοχωρίου
 - People: Ο πιο σέξι άνδρας της χρονιάς για το 2025 είναι ο Τζόναθαν Μπέιλι
 - Καρυστιανού: «Τσίπρας ο επαγγελματίας πολιτικός που άλλα λέει κι άλλα κάνει – Ο Μητσοτάκης είναι χάος, το χειρότερο που μας έχει συμβεί»
 - Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος
 - Κλείσιμο υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κλειστά υποκαταστήματα ΕΛΤΑ
 
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
 ![]()
						
  