Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει κι άλλες κυρώσεις όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προανήγγειλε μεγαλύτερη ενίσχυση της Ουκρανίας στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει κόντρα στη Ρωσία.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ρωσία θα έρθει αντιμέτωπη με ακόμα μεγαλύτερες κυρώσεις, ενώ θα σταλθεί στην Ουκρανία εξοπλισμός προστασίας από χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα. Επίσης γνωστοποίησε ότι θα μεγαλώσουν οι στρατιωτικές δυνάμεις στις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ενώ ο στόλος θα κάνει γυμνάσια στη Μεσόγειο.
«Ο λαός της Ουκρανίας έχει δείξει θάρρος και αποφασιστικότητα παλεύοντας για την ελευθερία και το μέλλον του. Τους στηρίζουμε» επισήμανε.
«Ενεργοποιήσαμε τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ, αναπτύξαμε στοιχεία της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και τοποθετούμε 40.000 στρατιώτες στην ανατολική μας πλευρά», ανακοίνωσε, μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες.
Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε νωρίτερα ότι τέσσερις νέες ομάδες μάχης θα σταλούν στη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας το ΝΑΤΟ» (vid)
- Νέα διαδικτυακή εκπομπή από ΒΕΑ και Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών για φορολογικά θέματα
- Αντι Μπέρναμ: Ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου αναλαμβάνει τα ηνία
- Ενισχύονται οι προληπτικές δράσεις κατά των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Κατασβήστηκε η πυρκαγιά σε δασική περιοχή του Κυριάκι Βοιωτίας
- Η απίστευτη επιτυχία του Gangnam Style: Πάνω από έξι δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube
![]()
