Μεγάλος αριθμός στρατιωτών της Ουκρανίας έχει παραδοθεί στις δυνάμεις της Ρωσίας στη Μαριούπολη
Αυτή την δήλωση έκανε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Μοτουζιανίκ να μην επιβεβαιώνει, δηλώνοντας πως δεν διαθέτει πληροφορίες για το συμβάν.
«Στη Μαριούπολη, στην περιοχή του εργοστασίου μεταλλουργίας Ίλιτς (…) 1.026 Ουκρανοί στρατιωτικοί της 36ης ταξιαρχίας των πεζοναυτών κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα και παραδόθηκαν», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσά τους βρίσκονταν 47 γυναίκες και 126 αξιωματικοί.
Η ίδια πηγή αναφέρει πως 150 από τους Ουκρανούς στρατιωτικούς ήταν τραυματίες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Μαριούπολης.
Νωρίτερα ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ είχε δηλώσει ότι περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί πεζοναύτες που βρίσκονταν στη Μαριούπολη παραδόθηκαν και κάλεσε όσους έχουν καταφύγει στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal να πράξουν το ίδιο.
Δείτε επίσης: Yφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας: Υψηλός ο κίνδυνος χρήσης χημικών όπλων από τη Ρωσία
- Ρομπότ εκτός ελέγχου παραλίγο να χτυπήσει τον χειριστή του σε εργοστάσιο στην Κίνα
- Το Ιράν καταδικάζει σφοδρά τις ισραηλινές επιθέσεις στην Υεμένη
- Αναγκαία επανεκτίμηση της ανάπτυξης: Η επιβράδυνση μετά την Covid απειλεί την πρόοδο της ανθρωπότητας
- Θλίψη για το ελληνικό πινγκ πονγκ: Ξαφνικός θάνατος της Όλγας Γεωργοπούλου στα 39 της χρόνια
- Αποκαλύψεις για το ντους: Το 80% των ανθρώπων κάνει λάθος τη διαδικασία