Η Ουκρανία απέρριψε σήμερα τους υπαινιγμούς ότι αρνείται να διαπραγματευτεί μια κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία, όμως είπε ότι δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τελεσίγραφα ή απαράδεκτους όρους.
Ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ένας σύμβουλος στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει προετοιμάσει μια διαπραγματευτική θέση, όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με ανεφάρμοστους διαπραγματευτικούς όρους εκ μέρους της Ρωσίας.
«Μόλις χθες οι επιθετικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κλιμακώθηκαν, με βραδινές μαζικές αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές εναντίον ουκρανικών πόλεων», σημείωσε σε ένα μήνα.
«Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες μονάχα ως μια απόπειρα να καταρρεύσει η Ουκρανία και να αναγκαστεί να αποδεχθεί κατηγορηματικά απαράδεκτους όρους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Τρεις Έλληνες νεκροί και έξι τραυματίες
- Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια περιορίζει τις καλοκαιρινές διακοπές – Υψηλό το κόστος διαμονής
- Τσέλσι – Λος Άντζελες Γκάλαξι 2-0: Ιδανικό ξεκίνημα για τους Λονδρέζους
- Ζωδιακές Προβλέψεις: Τα Do’s και Don’ts για σήμερα [Τρίτη 17.06.2025]
- Μουντιάλ Συλλόγων 2025: Θρίαμβος της Τσέλσι στην πρεμιέρα
- Η κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού στο ελληνικό FBI για τις απειλές κατά της ζωής της – Τι αποκαλύπτει η ΕΛ.ΑΣ.