Η Ουκρανία απέρριψε σήμερα τους υπαινιγμούς ότι αρνείται να διαπραγματευτεί μια κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία, όμως είπε ότι δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τελεσίγραφα ή απαράδεκτους όρους.
Ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ένας σύμβουλος στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει προετοιμάσει μια διαπραγματευτική θέση, όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με ανεφάρμοστους διαπραγματευτικούς όρους εκ μέρους της Ρωσίας.
«Μόλις χθες οι επιθετικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κλιμακώθηκαν, με βραδινές μαζικές αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές εναντίον ουκρανικών πόλεων», σημείωσε σε ένα μήνα.
«Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες μονάχα ως μια απόπειρα να καταρρεύσει η Ουκρανία και να αναγκαστεί να αποδεχθεί κατηγορηματικά απαράδεκτους όρους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Τρεις Έλληνες νεκροί και έξι τραυματίες
- Φωτιά στα Καλάβρυτα: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Μουρίκι
- Ευρωπός Κιλκίς: η Λίνα Μενδώνη παρέδωσε τα έργα φωτισμού και προστασίας στον αρχαιολογικό χώρο
- Ρωσία: Τραγωδία στον Καύκασο – Χιονοστιβάδα παρέσυρε 33 ορειβάτες, τουλάχιστον 11 νεκροί (Βίντεο)
- Δήμος Καλλιθέας: Ενίσχυση 1.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί
- Συγκίνηση στη Ρόδο: 79 χελωνάκια Caretta caretta βγήκαν από φωλιά στα Κολύμπια
![]()
