Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε να συνομιλήσει με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν μετά την ακύρωση μιας παραγγελίας γαλλικών υποβρυχίων από την Αυστραλία και «θα υπάρξει μια τηλεφωνική συνδιάλεξη τις επόμενες ημέρες», ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.
Από την πλευρά του Εμανουέλ Μακρόν, θα διατυπώσει «ένα αίτημα για διευκρινίσεις», επισήμανε ο Ατάλ, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.
«Θέλουμε εξηγήσεις» σχετικά με αυτό που «μοιάζει με μια μεγάλη διάρρηξη εμπιστοσύνης», σημείωσε ο Ατάλ.
Η Γαλλία ανακάλεσε την Παρασκευή τους πρεσβευτές της στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, μια άνευ προηγουμένου απόφαση ενώπιον δύο ιστορικών συμμάχων της, μετά την απόφαση της Αυστραλίας να ακυρώσει το συμβόλαιο υπέρ των αμερικανικών υποβρυχίων.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Μέγκαν Μαρκλ επιστρέφει στην υποκριτική με νέο ρόλο
- Έκρηξη μεταναστευτικών προκλήσεων στη Βρετανία: Ο Τραμπ φαίνεται πιο μετριοπαθής
- Άδωνις κατά Καρυστιανού: Αν θες να πολιτευτείς, ας γίνει κανονικός διάλογος – Αλλιώς σε σέβομαι ως θύμα των Τεμπών
- Ηγέτες συγκεντρώνονται στο Μπελέμ για την COP30, εν μέσω ανησυχιών για την απουσία των ΗΠΑ
- Energean: Νέα εποχή στην έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα με την ερευνητική γεώτρηση το 2026 – 2027
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
