Η βόμβα εξερράγη σε τζαμί, στο οποίο τελούνταν μνημόσυνο για τη μητέρα του εκπροσώπου των Ταλιμπάν
Κατά την διάρκεια μνημόσυνου για τη μητέρα του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ., εξερράγη βόμβα εντός του τζαμιού που πραγματοποιούταν η τελετή, με συνέπεια να σκοτωθεί μεγάλος αριθμός παριστάμενων.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, αρκετοί «άμαχοι σκοτώθηκαν από μία έκρηξη βόμβας» στην είσοδο του τζαμιού στην Καμπούλ.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει άμεσα την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν κατά των Ταλιμπάν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αυξηθεί από την στιγμή που ανέβηκαν στην εξουσία στα μέσα Αυγούστου.
Νοσοκομείο στην Καμπούλ που χρηματοδοτείται από την Ιταλία, ανέφερε πως έχει αναλάβει τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη.
Η περιοχή γύρω από το τζαμί έχει ήδη αποκλειστεί από τους Ταλιμπάν.
Δείτε επίσης: Μιλάνο: Ιδιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε δίπλα σε σταθμό του μετρό – Όλοι οι επιβάτες νεκροί (vids)
- Σλούκας: Σημαντικό λάθος το περιστατικό με τον Γιούρτσεβεν, ζήτησα συγγνώμη από αυτόν και την ομάδα
- Κέντρο πρόνοιας Λέσβου: Νεκρός 60χρονος από μολυσμένη τροφή – Η δίκη αναβάλλεται για τέσσερα χρόνια
- Λούτνικ: Ο βασικός δασμός 10% παραμένει σε ισχύ για το άμεσο μέλλον
- Σάκοτα: Εδώ είμαι στην ΑΕΚ, αλλά το μέλλον είναι αβέβαιο
- EURO 2026: Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την εθνική χάντμπολ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr