Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Αμερικανό πρόεδρο να συγχαίρει τον Γάλλο ομόλογό του για την επανεκλογή του
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι θα έχουν σύντομα πιο λεπτομερείς συζητήσεις για τα διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να εντείνουν τον διάλογό τους «για τα μεγάλα, παγκόσμια θέματα (…) και ιδίως για εκείνα που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως η επισιτιστική ασφάλεια».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν μετέφερε στον Μακρόν το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους στα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα και των δύο.
Δείτε επίσης: Η Κίνα εξαπολύει πυρά κατά των ΗΠΑ: «Καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες»
- Eurobasket 2025: Ανακοινώθηκε η προεπιλογή της Γεωργίας για τον αγώνα με την Ελλάδα
- Καλαμαριά – Πλαζ Αρετσούς: Εκεί που ο πολιτισμός συναντά τον άνθρωπο και τον δημόσιο χώρο
- Ασταμάτητη η ΜακΚίοουν: Τρίτο χρυσό στα 200μ. ύπτιο
- Π. Μαρινάκης: Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ στρέφεται ενάντια στις νέες γενιές και τις οικογένειές τους
- Η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι, Τζίνι Σίλι, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 85 ετών