Συνεχίζει τις διαμεσολαβητικές ενέργειες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θέλει να έχει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έτσι ώστε να πείσει τους δύο ηγέτες να συναντηθούν στην Τουρκία για συνομιλίες.
Η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει κοινό θαλάσσιο σύνορο με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, έχει καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες και έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο.
Πριν από λίγο καιρό ο Ουκρανός και ο Ρώσος ΥΠΕΞ είχαν συναντηθεί στην Αττάλεια ενώ στην Πόλη είχαν βρεθεί διαπραγματευτές των δύο χωρών. Η γειτονική χώρα πιέζει πλέον έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή και οι ηγέτες των δύο χωρών.
«Δεν έχουν εξαντληθεί οι ελπίδες μας», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τις συνομιλίες Κιέβου και Μόσχας.
«Σχεδιάζουμε να έχουμε και πάλι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα ή αύριο. Με την τηλεφωνική επικοινωνία σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την διαδικασία της Κωνσταντινούπολης σε επίπεδο ηγετών», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Δείτε επίσης: Ρωσία: Σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας
- Διάψευση για το Ορμούζ: Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι δεξαμενόπλοιο χτύπησε σε νάρκες
- Τραμπ για Ιράν: «Θα υπάρξει απάντηση» μετά τις επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους
- Καμία αναστολή στο πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου, λέει η ΓΓΕΕ
- Κώστας Τσουκαλάς: «Η θεσμικότητα δεν είναι ελληνικός καφές, τη μία μέρα να τον πίνεις με ολίγη και την άλλη βαρύ γλυκό»
- Συγκίνηση στον γάμο της Ζήνας Αρβανιτίδη – Ο χορός με τον Πασχάλη
![]()
