Διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη – Ταραχές και συλλήψεις στην πλατεία Ταξίμ
Στη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, ξέσπασαν ταραχές μετά την αυτοκτονία φοιτητή.
Οργισμένες οι αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και Τούρκων φοιτητών για την τραγική αυτοκτονία του 20χρουν φοιτητή ιατρικής Ενές Καρά που διέμενε σε φοιτητική εστία στην πόλη Έλαζιγ, της ΝΑ Τουρκίας.
Ο Καρά πριν πηδήξει από το κτίριο της εστίας, περιέγραψε την φοβερή καταπίεση που δεχόταν από τους υπεύθυνους της εστίας, που ανήκαν στο μουσουλμανικό τάγμα των Νουρ, με υποχρεωτική κατήχηση, προσευχές και συνεχείς απαγορεύσεις.
Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή, που ανήκει στην αίρεση επί 25 χρόνια, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν παράπονα για την φοιτητική εστία και ότι εκείνοι που τον σκότωσαν ήταν οι άθεοι.
Η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση για κάθε πληροφορία γύρω με την υπόθεση και το κυβερνών κόμμα μαζί το ακροδεξιό ΜΗΡ καταψήφισαν χθες πρόταση της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί έρευνα για τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών που ελέγχονται από μουσουλμανικά τάγματα.
Χθες το βράδυ οργισμένοι φοιτητές φωνάζοντας συνθήματα συγκρούστηκαν με την αστυνομία, στο Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Υπήρξαν βίαιες συμπλοκές, μια φοιτήτρια τραυματίστηκε και έχουν γίνει προσαγωγές.
Πηγή: ΕΡΤ
Δείτε επίσης: Τουρκία: Χαλαρώνει τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Δεν θα ζητά μοριακό τεστ
- Συναγερμός στη Μόσχα: αναχαιτίστηκαν 630 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την πόλη
- Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Ρωσικά πλήγματα και επιδρομή drones στη ρωσική Λίπετσκ
- Μακρόν για ταραχές στη Γαλλία: «Ξένοι ηγέτες κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη της Γαλλίας»
- Σαουδική Αραβία: Νεκρός και οκτώ τραυματίες από την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Νταμάμ
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ελλάδα για το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν επαναδιατυπώνεται μέσω μονομερών αποφάσεων»
![]()

