Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει σε λίγες εβδομάδες εάν χρειάζεται να δανειστεί από κοινού περισσότερα χρήματα σαν απάντηση της ρωσικής εισβολής.
«Οι προτάσεις αυτού του είδους τέθηκαν στο τραπέζι τις τελευταίες εβδομάδες από κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες», δήλωσε ο Τζεντιλόνι σε σεμινάριο που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Αλλά νομίζω ότι η πραγματική απόφαση για αυτού του είδους τα μέτρα πιθανόν δεν θα λάβει χώρα αυτή τη στιγμή».
«Θα οδηγήσει και πάλι σε απόφαση για ένα κοινό εργαλείο η ανησυχία για αυξανόμενες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών, ειδικά στην ευρωζώνη; Είναι πολύ νωρίς για να είμαστε ασφαλείς», δήλωσε ο Τζεντιλόνι.
«Νομίζω ότι η πραγματική συζήτηση θα λάβει χώρα σε μερικές εβδομάδες από τώρα όταν θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη άποψη για τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης. Αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να το βγάλουμε από το τραπέζι», δήλωσε.
Δείτε επίσης: Ρώσος υπουργός Μεταφορών: «Έχουμε χάσει 78 αεροσκάφη»
- Στουτγάρδη: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος πεζών με πολλούς τραυματίες
- Ολυμπιακός: Στον δρόμο για το Αμπού Ντάμπι
- Συμφιλίωση για τον πρίγκιπα Χάρι: Επιθυμεί επανασύνδεση με τη βασιλική οικογένεια, αλλά απορρίπτει τον διάλογο με τον Κάρολο
- Τζον Λένον: Η νύχτα της δολοφονίας, ο δράστης και η ελαιογραφία που αποτυπώνει τη στιγμή
- Απάντηση Παπασταύρου σε Ανδρουλάκη σχετικά με την οριοθέτηση οικισμών: Η αξία των οικοπέδων αυξάνεται