Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει σε λίγες εβδομάδες εάν χρειάζεται να δανειστεί από κοινού περισσότερα χρήματα σαν απάντηση της ρωσικής εισβολής.
«Οι προτάσεις αυτού του είδους τέθηκαν στο τραπέζι τις τελευταίες εβδομάδες από κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες», δήλωσε ο Τζεντιλόνι σε σεμινάριο που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Αλλά νομίζω ότι η πραγματική απόφαση για αυτού του είδους τα μέτρα πιθανόν δεν θα λάβει χώρα αυτή τη στιγμή».
«Θα οδηγήσει και πάλι σε απόφαση για ένα κοινό εργαλείο η ανησυχία για αυξανόμενες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών, ειδικά στην ευρωζώνη; Είναι πολύ νωρίς για να είμαστε ασφαλείς», δήλωσε ο Τζεντιλόνι.
«Νομίζω ότι η πραγματική συζήτηση θα λάβει χώρα σε μερικές εβδομάδες από τώρα όταν θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη άποψη για τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης. Αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να το βγάλουμε από το τραπέζι», δήλωσε.
Δείτε επίσης: Ρώσος υπουργός Μεταφορών: «Έχουμε χάσει 78 αεροσκάφη»
- Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σήμερα στο κέντρο – Τι ώρα ξεκινά και ποια διαδρομή θα ακολουθήσει
- Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Μπόουνς Χάιλαντ (vid)
- Ασφάλιστρα υγείας: Αλλαγές στη τιμολόγηση για τη διαφάνεια και τον καταναλωτή
- Ο Λουντοβίκο Έιναουντι για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αναδιάρθρωση ή εξαπάτηση στην ΕΕ;