Σημαντικές απώλειες στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών για το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στην γειτονική χώρα
Αντιθέτως της πτώσης του κόμματος του Ζαεφ φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE.
Από τις εκλογές θα αναδειχθούν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι σε 80 δήμους και στον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων. Εάν κάποιος υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 50%, θα υπάρχει δεύτερος γύρος, την 31η Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή, το VMRO-DPMNE βρίσκεται μπροστά σε σειρά μεγάλων δήμων της χώρας, ενώ όπως όλα δείχνουν ο νικητής στον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.
Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι μίλησε για «μεγάλη νίκη» του κόμματός του. Αντιθέτως ο Ζόραν εμφανίστηκε αισιόδοξος πως κόμμα του θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Δείτε επίσης: Ανείπωτη φρίκη στο Πακιστάν: Πα-τέρας έκαψε ζωντανές τις δύο κόρες και τα τέσσερα εγγόνια του
- Σοβαρός τραυματισμός 7χρονης από σκύλο στον Πύργο κατά τη διάρκεια παιχνιδιού
- Χάος και 26 συλλήψεις μετά τη νίκη των Νικς στους τελικούς του ΝΒΑ
- Νέες στρατηγικές για τον έλεγχο φοροδιαφυγής: Πώς θα επιλέγονται οι υποθέσεις
- Εθνική ανδρών: Θρίαμβος με 3-0 επί του Αζερμπαϊτζάν στην European League
- Εγκληματική οργάνωση διαφθοράς σε πολεοδομίες της Αττικής: Απαιτούσαν έως 30.000 ευρώ για εξυπηρετήσεις
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()

