Η πρόσβασή του στο σύστημα Vaccinnet έχει ανασταλεί – Τα πλαστά πιστοποιητικά έχουν απενεργοποιηθεί.
Aπάτη με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στη Βαλλονία αποκάλυψε η υπουργός Υγείας της περιφέρειας Κριστί Μορεάλ μιλώντας στο rtbf.
Όπως αποκάλυψε η υπουργός, ένας γιατρός είχε εκδώσει 2.018 πιστοποιητικά εμβολιασμού (covid safe pass). Διευκρίνισε ότι διαπιστώθηκε πως υπήρχαν αφενός «δυσκολίες στην κωδικοποίηση», αφετέρου ο εν λόγω γιατρός δεν προμηθευόταν δόσεις εμβολίου.
Επίσης, η υπουργός εξήγησε ότι «οι γενικοί ιατροί ή στα κέντρα εμβολιασμού έχουν πρόσβαση στο Vaccinnet (το λογισμικό για την κωδικοποίηση του εμβολιασμού) και μπορούν κωδικοποιούν άτομα που θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί αλλά δεν έχουν». Η πρόσβαση του γιατρού στο Vaccinnet έχει ανασταλεί, ενώ έχουν απενεργοποιηθεί και τα πλαστά πιστοποιητικά. Για το ζήτημα θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες και για περιπτώσεις που αφορούν σε άλλους γιατρούς, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Καρδίτσα: Ποινική δίωξη σε 48 άτομα για τα πλαστά πιστοποιητικά
- Χ. Δούκας: Το καλοκαίρι στην Αθήνα θέλουμε να μείνει αξέχαστο σε κάθε παιδί!
- Δραστηριότητα του Στ. Παπασταύρου στο Χιονοβούνι Λακωνίας για την προστασία των «Απάτητων Βουνών»
- Ο Δήμος Χαλκηδόνος ενημερώνει και προστατεύει τους πολίτες απέναντι στις τηλεφωνικές απάτες
- Δεσμευμένη για το περιβάλλον η Lidl Ελλάς με νέα καμπάνια
- Το Job Center του Δήμου Αθηναίων φέρνει τη συμπερίληψη στην εργασία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

