Το «ασημί» μετάλλιο της δεύτερης υψηλότερης θερμοκρασίας κατακτά η Πρωτοχρονιά του 2012
Την πιο ζεστή Πρωτοχρονιά στην ιστορία πέρασε φέτος το Βέλγιο (απ’ όταν ξεκίνησαν οι μετρήσεις) με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 14,3 ° C στο Υκλ στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η δεύτερη πιο υψηλή θερμοκρασία είχε καταγραφεί την 1η Ιανουαρίου 2012, με το θερμόμετρο να δείχνει 13,6 ° C. Ωστόσο, σύμφωνα με το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο, το 2021 οι θερμοκρασίες ήταν ελαφρώς πιο χαμηλές από το συνηθισμένο. Το 2021, η μέση θερμοκρασία του Βελγίου ήταν 10,7 ° C με τη φυσιολογική τιμή να βρίσκεται στους 11 ° C. Ο μήνας Απρίλιος, με μέσο όρο 7,3°C, είναι ο ψυχρότερος που έχει καταγραφεί μεταξύ του 1991-2020.
Κατά τη διάρκεια του έτους, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 29,5 ° C, τη χαμηλότερη θερμοκρασία της περιόδου αναφοράς. Επίσης, δεν χτύπησε την χώρα κανένα κύμα καύσωνα, βάζοντας τέλος σε μια σειρά έξι ετών που σημαδεύτηκαν από το φαινόμενο. Το έτος που πέρασε χαρακτηρίζεται από υψηλή υγρασία: το 2021 είναι το τρίτο πιο υγρό έτος της περιόδου αναφοράς. Νέο ρεκόρ σημειώθηκε τον Ιούλιο με 166,5 χιλιοστά βροχόπτωσης.
Συνολικά τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, καταγράφηκαν 410,7 χιλιοστά βροχόπτωσης, που αποτελεί ρεκόρ από το 1833. Η μεγαλύτερη σωρευτική επίδραση μετρήθηκε στις 14 Ιουλίου, μια από τις ημέρες των πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα.
Η συνολική διάρκεια ηλιοφάνειας -1589 ώρες και 57 λεπτά- ήταν κοντά στην κανονική τιμή -1603 ώρες και 40 λεπτά- αλλά, τονίζεται ότι ο Απρίλιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος ήταν πιο ηλιόλουστοι από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Δείτε επίσης: Γαλλία: Χρήση μάσκας στα παιδιά από 6 ετών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
- Ανδρεόπουλος: Ένας προπονητής που επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ
- Θεσσαλονίκη: Όλες οι φετινές εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Αντίστασης κατά του ναζισμού, την Παρασκευή
- Η επικοινωνία Χαρίτση με την αντιπολίτευση, η προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη και ο ρόλος του Δούκα
- Σημαντικές εξελίξεις με τους 28 συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη
- Ινδία – Πακιστάν: Οι πυρηνικοί εθνικισμοί και οι γεωπολιτικές προεκτάσεις