Από την έναρξη της περιόδου των βροχών, τον Οκτώβριο, η Βραζιλία έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές.
Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν από την Παρασκευή ως χθες Κυριακή την πολιτεία Σαν Πάουλου, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, προκαλώντας κατολισθήσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές.
«Από την Παρασκευή, οι πλημμύρες προκάλεσαν 18 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών, και εκτόπισαν κάπου 500 οικογένειες», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Σαν Πάουλου σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Ο κυβερνήτης Ζουάου Ντόρια ανακοίνωσε πως θα εκταμιευθεί ποσό 15 εκατ. reais (2,4 εκατ. ευρώ) για να προσφερθεί βοήθεια στις 10 πόλεις που πλήττονται περισσότερο στην πολυπληθέστερη πολιτεία της Βραζιλίας.
Από την έναρξη της περιόδου των βροχών, τον Οκτώβριο, η Βραζιλία έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές, ειδικά στην πολιτεία Μπαΐα (βορειοανατολικά), όπου ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 24 νεκρούς, καθώς και στην πολιτεία Μίνας Ζεράις (νοτιοανατολικά), όπου έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 19 θάνατοι και έχουν εκτοπιστεί χιλιάδες κάτοικοι.
Δείτε επίσης: Βραζιλία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από την κατάρρευση βράχου – Δείτε το σοκαριστικό βίντεο
- Φωτιά στα Κρέστενα: Βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή Διάσελλα
- Σαξονία-Άνχαλτ: Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για τη δημοκρατία πριν από τις κρίσιμες εκλογές
- Σοκ στον Ολυμπιακό με τον Ελ Κααμπί στον αγώνα με τον Βόλο
- Συλλυπητήρια Κύπρου για τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας
- Συλλυπητήρια Τασούλα για την πτώση του Phantom στην Τανάγρα
![]()
