Όλο και περισσότερο σφίγγει η «ρωσική δαγκάνα» γύρω από το Κίεβο, καθώς η κινητικότητα που επιδεικνύουν τα ρωσικά στρατεύματα το τελευταίο 24ωρο δείχνει πως πλησιάζει η τελική επίθεση με στόχο την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Οι μάνες των Ρώσων στρατιωτών κατηγόρησαν τον Βαλντιμίρ Πούτιν ότι έστειλε τα παιδιά τους στην πρώτη γραμμή, γνωρίζοντας ότι θα πεθάνουν.
Ειδικότερα, ο κυβερνήτης Τσιβίλεφ σε μία συνάντηση βρέθηκε αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις μανάδων στρατιωτών που έφυγαν από την Ρωσία για να κάνουν ασκήσεις στη Λευκορωσία και βρέθηκαν να πολεμούν στην Ουκρανία.
Οι μανάδες ανέφεραν πως 20χρονα παιδιά, έφυγαν από τα σπίτια τους για ασκήσεις στη Λευκορωσία και βρέθηκαν στο μέτωπο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χρησιμοποιήθηκαν ως «κανονιοτροφή».
Έπειτα από κάποια δευτερόπλεπτα σιωπής, οι γυναίκες άρχισαν να του φωνάζουν: «Χρησιμοποιήθηκαν;! Χρησιμοποίησατε τα παιδιά μας;!».
🔴Angry Russian mothers have accused Vladimir Putin of deploying their sons as "cannon fodder" in his invasion of Ukraine
— The Telegraph (@Telegraph) March 7, 2022
Read more here👇https://t.co/G1kd8kcedA pic.twitter.com/Kd4fB6tG1v
«Μας έχετε εξαπατήσει», συνεχίζουν οργισμένες κατηγορώντας ευθέως τον Ρώσο πρόεδρο Βαλντιμίρ Πούτιν ότι έστειλε τα παιδιά τους στην πρώτη γραμμή, γνωρίζοντας ότι θα πεθάνουν.
Μία από αυτές μάλιστα, ρωτάει τον κυβερνήτη: «Παρεμπιπτόντως, πού είναι ο δικός σας γιος;»
Ο Τσιλέφ φανερά αμήχανος προσπάθησε να καλύψει τα όσα είπε, λέγοντας «δεν μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα ή να επικρίνετε μια συνεχιζόμενη «στρατιωτική επιχείρηση»», αλλά οι μητέρες συνέχιζαν να φωνάζουν, λέγοντας του ότι «χρησιμοποιείτε τους γιους μας ως τροφή για κανόνια».
Δείτε επίσης: Η «διάρρηξη» των σχέσεων με τη Ρωσία, το Κυπριακό και το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Wolt και AEGEAN: αποκλειστικά προνόμια στα μέλη του Miles+Bonus
- Νάγκελσμαν περιμένει στη γωνία: στον αέρα το μέλλον του Κάρικ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Μητσοτάκης για ΗΑΕ: Στρατηγικής σημασίας η σχέση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Η Ελλάδα «γέφυρα» μεταξύ Ευρώπης και Κόλπου
- Κλιμακώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον Μ. Μπεκίρη: Ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος από τέτοιες αντιθεσμικές μεθοδεύσεις
- Λέρος και Κως στο επίκεντρο: Χρηματοδοτήσεις 18 εκατ. ευρώ, αποσυμφόρηση δομών και νέα έργα από τον Θάνο Πλεύρη
![]()
