Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη
Ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ομιλία που απηύθυνε στην Ολομέλεια του ιταλικού Κοινοβουλίου.
“Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, την οποία προτίθεται να συνοδεύσει ο ίδιος.
«Ζητώ με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Τη βοήθεια αυτή προτίθεμαι να συνοδέψω αυτοπροσώπως, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουερ, με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή», σημείωσε ο κ. Δένδιας.
Δείτε επίσης: Ζελένσκι σε Ρώσους πιλότους: «Θα το πληρώσετε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» (vid)
- Ηράκλειο: Οκτώ συλλήψεις σε επιχείρηση της αστυνομίας για όπλα, ευζωία ζώων και ζωοκλοπή
- Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση καθυστερεί την αποστολή των δικαστών για το Δικαστικό Συμβούλιο
- Η επιστροφή των αδελφών Owens: Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα του «Practical Magic 2»
- Το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson καταφθάνει στο Μοναστηράκι
- Χρηματοδότηση 1.250.000 ευρώ στο Δήμο Λήμνου για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία BORA