Στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po) μίλησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού δήλωσε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα είχε αποτραπεί αν η χώρα του ήταν πρωτύτερα μέλος του ΝΑΤΟ.
«Αν η Ουκρανία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ πριν από τον πόλεμο, δεν θα είχε γίνει πόλεμος», ανέφερε ο Ζελένσκι στους φοιτητές μέσω βιντεοσύνδεσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ο κίνδυνος η Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ δικαιολογεί την εισβολή στη γειτονική χώρα, η οποία ξεκίνησε πριν από περισσότερους από δύο μήνες.
Παράλληλα ο Ζελένσκι τόνισε ότι επιθυμεί να ανακτήσει τα εδάφη της χώρας του πριν από το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να είναι πρόθυμος για διάλογο με τη Μόσχα.
«Μόλις ανακτήσουμε ό,τι είναι δικό μας, θα τον τελειώσουμε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Δείτε επίσης: Τραγικό ατύχημα σε αγώνα ταχύτητας, έκρηξη στον κινητήρα του οχήματος (vid)
- Συρία: Ανθρωπιστική κρίση και θεσμικές εξελίξεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
- Σοκ: 37,5 δισεκατομμύρια δολάρια το κόστος των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν
- Δραματική κακοκαιρία πλήττει την Κέρκυρα με σοβαρές ζημιές
- Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την ενίσχυση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης
- Επικίνδυνο προηγούμενο: Ο Ρούμπιο προειδοποιεί για τον έλεγχο του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
![]()
