Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξίωσε να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία και να σταλούν περισσότερα όπλα στον ουκρανικό στρατό.
Οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν μέχρι σήμερα δεν αρκούν για να σταματήσουν τη Ρωσία και να τερματίσουν τον πόλεμο, υποστήριξε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή.
«Χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις. Χρειάζονται σκληρότερες κυρώσεις», επέμεινε. Ταυτόχρονα, απαίτησε περισσότερα όπλα «με τα οποία θα μπορέσουμε να νικήσουμε στο πεδίο της μάχης», διατεινόμενος πως αυτά θα είναι οι σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.
Διαβεβαίωσε ότι ο ουκρανικός στρατός κάνει το παν για να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς.
Ακόμη, χαρακτήρισε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «λογική» και «απόλυτα δίκαιη».
Δείτε επίσης: Κίεβο: Κατηγορεί την Ουγγαρία ότι “βοηθά τον Πούτιν” στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας
- Η κινηματογραφική «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν μετακομίζει στην Ισλανδία
- Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μεγάλη συναυλία
- Γλυφάδα: Σοκαριστικό βίντεο δείχνει 16χρονες να ξυλοκοπούν ανήλικη
- Απειλητικός τυφώνας Έρικ ενισχύει τη δύναμή του κοντά στις ακτές του Μεξικού
- Elaine Scarry στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Ένιωσα υποχρέωση να βοηθήσω τον Σαίξπηρ να τηρήσει την υπόσχεσή του»