(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Χ. Δούκας: «Μεγάλη οπισθοδρόμηση αν το δημοτικό ραδιόφωνο φύγει από τα χέρια του δήμου»

Σχέδιο για… παράδοση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών στις περιφέρειες φαίνεται πως έχει η κυβέρνηση, με τον Χάρη Δούκα να αντιδρά με δηλώσεις του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η πληροφορία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους των δύο μέσων αλλά και τη σφοδρή αντίδραση του Χάρη Δούκα ο οποίος είπε ότι αν γίνει αυτό, τότε θα γυρίσουμε σαράντα χρόνια πίσω! Κι όπως φαίνεται, τρέχουμε ολοταχώς προς τα πίσω…

propoli

Σημειώνεται ότι ο Χάρης Δούκας τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ: «Θα είναι πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση ένα δημοτικό ραδιόφωνο με μεγάλη ιστορία κι από τα πρώτα της ελεύθερης ραδιοφωνίας να φύγει από τον δήμο και να πάει κάπου αλλού. Θα γυρίσουμε δηλαδή 40 χρόνια πίσω», είπε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Πρέπει να μην είναι μόνο στα λόγια η συζήτηση για την αυτονομία της αυτοδιοίκησης, αλλά να γίνεται πράξη. Βεβαίως με διαφάνεια. Πρέπει όμως να έχουμε τα εργαλεία».

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης πάντως φαίνεται πως είναι τόσο ο ραδιοφωνικός σταθμός «Επικοινωνία 94» όσο και το Κανάλι 1 «90.4».

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη ο FM 100, η TV 100 και ο FM 100.6 θα περάσουν στα χέρια του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ οι περιφερειάρχες θα έχουν δικαίωμα να δώσουν τη διαχείριση των σταθμών σε ιδιώτες.

Μοναδικό εμπόδιο, όπως φαίνεται, σε αυτές τις μεθοδεύσεις είναι ο νόμος Ρουσόπουλου (Ν. 3592/07, άρθρο 11 παρ. 5) που δεν επιτρέπει αυτές τις μεταφορές αλλά μόνο ανάθεση της παραγωγής προγραμμάτων.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων: «Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα»

Loading