Δήμος Καβάλας: Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Δήμος Καβάλας- Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Ο δήμος Καβάλας συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ανάμεσα στους 61 δήμους της χώρας.

propoli

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των γονέων που θα επιλέξουν “νταντά” από το Μητρώο Επιμελητών που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μητέρες και πατέρες φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι, ή κάθε πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση ή εισαγγελική διάταξη η αποκλειστική επιμέλεια βρέφους ή νηπίου, που εργάζονται είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης.

Στους δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και μητέρες φυσικές, θετές ή ανάδοχες, με βρέφος ή νήπιο, που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της Δ.ΥΠ.Α. ως άνεργες.

Η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν, ενώ η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει έως 30 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικά.

Σε περίπτωση που οι ωφελούμενοι επιθυμούν να λάβουν voucher για περισσότερα του ενός παιδιών, ηλικίας 2 μηνών έως δύο ετών και έξι μηνών, θα πρέπει να υποβάλλουν ξεχωριστή αίτηση για το κάθε παιδί. Μετά την έγκριση της αίτησης, οι ωφελούμενοι αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στο προφίλ των διαθέσιμων «νταντάδων» που εξυπηρετούν την περιοχή τους ώστε να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να δρομολογήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

Δείτε Επίσης: Ρόδος: Φορές του AIDS καταδικάστηκε γιατί κόλλησε τη σύντροφό του

Loading