Στ. Αγγελούδης: «Απόλυτη οικονομική διαφάνεια στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων – Η αντίληψη ξέφραγο αμπέλι ανήκει στο παρελθόν»

«Η πόλη δεν μπορεί να υπακούει στις ιδιοκτησιακές λογικές κάποιων που αντιλαμβάνονται ως δεδομένο, ότι μπορούν να αποφασίζουν αυθαίρετα για το πότε και το πώς θα διοργανώνεται μια δράση, για το πότε και το πώς θα λειτουργεί η πόλη», γράφει ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης στην ανάρτησή του

«Μέχρι το τέλος του 2024 θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη δύο δρομικές δράσεις: Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και το Olympic Day Run», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Στέλιος Αγγελούδης, απαντώντας σε άρθρο της εφημερίδας “Μακεδονία”, το οποίο αναφερόταν στην αναγκαιότητα να μπει τάξη στις εκδηλώσεις που γίνονται στους δρόμους της πόλης.

propoli

«Είναι σαφές πως αυτή η προχειρότητα που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα και αφήνει έντονο το αποτύπωμά της στην εικόνα της πόλης (όπως για παράδειγμα οι απαράδεκτες εικόνες με πλαστικά ποτήρια και άλλα απορρίμματα κατά μήκος όλων των κεντρικών δρόμων στο πέρας του προηγούμενου νυχτερινού Ημιμαραθωνίου) είναι ειλημμένη απόφαση πως δεν μπορεί να συνεχιστεί», προσθέτει ο κ. Αγγελούδης.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης:

«Τα δρομικά γεγονότα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της «αθλητικής Θεσσαλονίκης» που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Πρέπει, όμως, να γίνει από όλους κατανοητό, πως η αντίληψη που έχει επικρατήσει σε πολλούς για μια Θεσσαλονίκη – ξέφραγο αμπέλι ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Με αφορμή το άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Ηλιάδη, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Εφημερίδα Μακεδονία την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, όπου αναφερόταν στην αναγκαιότητα να μπει τάξη στις εκδηλώσεις που γίνονται στους δρόμους της πόλης, αποφάσισα να τοποθετηθώ με μια ανοιχτή επιστολή, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη makthes.gr. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
«Τα δρομικά γεγονότα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της “αθλητικής Θεσσαλονίκης” που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Πρέπει, όμως, να γίνει από όλους κατανοητό, πως η αντίληψη που έχει επικρατήσει σε πολλούς για μια Θεσσαλονίκη – ξέφραγο αμπέλι ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Η πόλη δεν μπορεί να υπακούει στις ιδιοκτησιακές λογικές κάποιων που αντιλαμβάνονται ως δεδομένο, ότι μπορούν να αποφασίζουν αυθαίρετα για το πότε και το πώς θα διοργανώνεται μια δράση, για το πότε και το πώς θα λειτουργεί η πόλη.

Είναι σαφές πως αυτή η προχειρότητα που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα και αφήνει έντονο το αποτύπωμά της στην εικόνα της πόλης (όπως για παράδειγμα οι απαράδεκτες εικόνες με πλαστικά ποτήρια και άλλα απορρίμματα κατά μήκος όλων των κεντρικών δρόμων στο πέρας του προηγούμενου νυχτερινού Ημιμαραθωνίου) είναι ειλημμένη απόφαση πως δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι πολίτες μας έδωσαν ψήφο ευθύνης και εμπιστοσύνης για να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη, να σεβαστούμε την πραγματικότητα που διαμορφώνει η επιβάρυνση των Θεσσαλονικέων με την κατασκευή του flyover, να θέσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και να θέσουμε συγκεκριμένους κανόνες που όχι μόνο δεν θα υποβαθμίσουν την κεφαλαιώδη σημασία των δρομικών γεγονότων, αλλά αντίθετα θα τα θωρακίσει και θα τα αναβαθμίσει.

Μέχρι το τέλος του 2024 θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη δύο δρομικές δράσεις: Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και το Olympic Day Run.

Παράλληλα, ξεκινά άμεσα μια ευρεία διαβούλευση με αθλητικούς συλλόγους, προσωπικότητες από το χώρο του Αθλητισμού, φορείς της πόλης και τους όμορους Δήμους ώστε να πετύχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και οργάνωση των δράσεων για το επόμενο έτος.
Αυτονόητο δε, είναι, πως απόλυτο προαπαιτούμενο για τη διοργάνωση ανάλογων αθλητικών εκδηλώσεων στο μέλλον είναι η απόλυτη οικονομική διαφάνεια και η απόδοση των χρημάτων που εισπράττονται σε κοινωφελείς σκοπούς.

Ζητάμε το αυτονόητο, να λειτουργήσουμε όλοι με κανόνες.
Και αυτό θα πράξουμε.»

Με εκτίμηση,
Στέλιος Αγγελούδης
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Δείτε επίσης: Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: «Η εγγονή μου ψάχνει τη μαμά της» συγκλονίζει ο πατέρας της Γεωργίας Μουράτη

Loading