Διαφημιστικά βίντεο για το Αφγανιστάν συνδυάζουν προκλήσεις με ασυνήθιστους τρόπους προώθησης του τουρισμού. Η πρόσφατη εκστρατεία προβολής του Αφγανιστάν, η οποία περιλαμβάνει σκοτεινά βίντεο που δημιουργήθηκαν από ταξιδιωτικό γραφείο και διανέμονται μέσω λογαριασμών συνδεδεμένων με τους Ταλιμπάν, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Αυτά τα βίντεο ενθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκεφθούν το Αφγανιστάν, παρουσιάζοντας έναν ασυνήθιστο συνδυασμό εκβιασμού και προώθησης. Στα βίντεο οι όμηροι φαίνονται να είναι έτοιμοι για εκτέλεση, ωστόσο η ανατροπή έρχεται όταν οι απαγωγείς αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για μια διαφήμιση και οι όμηροι είναι χαμογελαστοί και καλωσορίζουν τους τουρίστες.
Αυτό το παράδειγμα διαφήμισης ακολουθεί μια παράδοση που ξεκίνησε με την Raza Afghanistan, αλλάζοντας τη δραματική εικόνα που έχει η Δύση για τη χώρα. Ο ιδρυτής του ταξιδιωτικού γραφείου, Γιοσάφ Αριούμπι, δήλωσε ότι επιδιώκει να αμφισβητήσει τα στερεότυπα και να προβάλλει μια διαφορετική εικόνα του Αφγανιστάν.
Οι Ταλιμπάν, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την κατάληψη της εξουσίας, προσπαθούν να προσελκύσουν τουρίστες και να αναπτύξουν την κατεστραμμένη οικονομία τους. Η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς οι περισσότεροι από τους 41 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας ζουν στη φτώχεια λόγω των περιορισμένων δικαιωμάτων των γυναικών και της διεθνούς απομόνωσης. Παρά τις προκλήσεις, οι Αφγανοί επιθυμούν να υποδεχθούν επισκέπτες και να επωφεληθούν από τις δυνατότητες του τουρισμού.
Πηγή περιεχομένου: in.gr