Η Κομισιόν στέλνει αυστηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η Κομισιόν εξέφρασε αυστηρές ανησυχίες σχετικά με την διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ελληνική κυβέρνηση, όπως επισημάνθηκε από τον Φίλιπ Μπας, επικεφαλής της Μονάδας ΚΑΠ της DG Agri, κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΚΑΠ στην Αλεξανδρούπολη. Ο Μπας δήλωσε ότι το σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει 54 συγκεκριμένες δράσεις πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καμία διαφυγή και ότι οι πρακτικές διαφθοράς δεν γίνονται αποδεκτές.
Ο επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε ότι η ευθύνη για την αξιολόγηση των σχεδίων δράσης ανήκει στους ελεγκτές, ωστόσο η πολιτική πίεση απαιτεί προσεκτική εξέταση όλων των σημείων. Πρέπει να φέρετε αποτελέσματα· δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ανεξάρτητα από τον θόρυβο που θα υπάρξει στα Μέσα Ενημέρωσης ή στην πολιτική σκηνή.
Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 54 σημεία του σχεδίου δράσης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν ολοκληρωθεί τα 46, με τα υπόλοιπα να αναμένονται στο εγγύς μέλλον. Ο Φίλιπ Μπας υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, αναφερόμενος στην ανάγκη για την αποτελεσματική λειτουργία του μηχανισμού πληρωμών.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
