Αίτημα για κόκκινο συναγερμό στην Interpol από την Πολωνία για τους υπόπτους του σαμποτάζ

Αίτημα για κόκκινο συναγερμό στην Interpol από την Πολωνία για τους υπόπτους του σαμποτάζ

Αίτημα της Πολωνίας στην Interpol για την αναζήτηση δύο Ουκρανών πολιτών που φέρονται υπεύθυνοι για σαμποτάζ. Η Πολωνία υπέβαλε επίσημο αίτημα στην Interpol για τη σύλληψη δύο Ουκρανών πολιτών, οι οποίοι είναι ύποπτοι για σαμποτάζ στις σιδηροδρομικές γραμμές. Οι ύποπτοι, Ολεξάντρ Κονονόφ και Γεβχένιι Ιβανόφ, 39 και 41 ετών αντίστοιχα, έχουν ζητηθεί μέσω κόκκινων ειδοποιήσεων, κατόπιν αιτήματος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Η Πολωνική Εισαγγελία έχει διαβιβάσει αιτήματα στην Κεντρική Αστυνομική Διεύθυνση για την ενεργοποίηση των κόκκινων ειδοποιήσεων της Interpol.

Η εκπρόσωπος της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης δήλωσε ότι τα αιτήματα έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της Interpol και αναμένουν την απόφαση του οργανισμού. Η Interpol θα εξετάσει αν τα στοιχεία είναι επαρκή για να προχωρήσει στη σύλληψη των υπόπτων, οι οποίοι φέρεται να έχουν διαπράξει τρομοκρατικές πράξεις.

Επιπλέον, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βαρσοβίας έχει εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Κονονόφ, καθώς και εντολή κράτησης 60 ημερών για τους δύο υπόπτους. Σύμφωνα με την Πολωνία, οι ύποπτοι είναι επαγγελματίες και οι ενέργειές τους ενδέχεται να είχαν σοβαρές επιπτώσεις.

Η εισαγγελία κατηγόρησε τους υπόπτους για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών με την υποστήριξη ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, με ποινές που ενδέχεται να περιλαμβάνουν ισόβια κάθειρξη. Ένα τρίτο άτομο, ο Βολοντίμιρ Μπ., έχει ήδη συλληφθεί για την ίδια υπόθεση.

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε ότι γνωρίζει την είσοδο των Κονονόφ και Ιβανόφ στη χώρα και ότι οι αρχές αναζητούν τους φυγάδες, έτοιμες να ενεργήσουν βάσει των ισχυουσών διαδικασιών αν εντοπιστούν.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play