Ανακαλύψτε τη νέα σειρά βιβλίων του Μεταίχμιου με αυτοτελή αφηγήματα, ιδανικά για κάθε αναγνώστη. Σε μια εποχή που η ταχύτητα της ζωής φαίνεται να κυριαρχεί, οι μικρές ιστορίες αποκτούν μια νέα διάσταση. Τα βιβλία που αποτελούν αριστουργήματα σε μερικές δεκάδες σελίδες μπορούν να αποτελέσουν τη λύση για στιγμές που ο αναγνώστης επιθυμεί μια γρήγορη αλλά βαθιά εμπειρία. Οι μεγαλύτεροι εκδοτικοί οίκοι, καθώς και ανεξάρτητες εκδόσεις, προτείνουν μία σειρά μικρών αφηγημάτων. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η νέα σειρά του Μεταίχμιου, την οποία επιμελείται η Στέλα Ζουμπουλάκη και εγκαινιάζεται με τρία βιβλία: Οι νεκροί του Τζέιμς Τζόις σε νέα μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη, Η ιστορία της παραμάνας της Ελίζαμπεθ Γκάσκελ σε μετάφραση της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου και Γουίλιαμ Γουίλσον του Έντγκαρ Άλαν Πόε σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.
Η ιστορία του Τζέιμς Τζόις, Οι νεκροί, παρουσιάζει την ετήσια συγκέντρωση συγγενών και φίλων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο Γκέιμπριελ Κόνροϊ και η γυναίκα του Γκρέτα οδηγούνται σε μια συναισθηματική κορύφωση, όταν η Γκρέτα θυμάται τον χαμένο έρωτα της από την εφηβεία της. Η μετάφραση του Αχ. Κυριακίδη αναδεικνύει βαθύτερα νοήματα της γνωστής ιστορίας.
Η Ιστορία της παραμάνας, που πρωτοδημοσιεύθηκε το 1852, είναι μια αφήγηση που αποτυπώνει τις κοινωνικές προκλήσεις της βιομηχανικής εποχής. Στο απομονωμένο οικογενειακό κτήμα της βόρειας Αγγλίας, αποκαλύπτεται ένα μυστικό που ανατρέπει τις ισορροπίες.
Ο Πόε στο Γουίλιαμ Γουίλσον ενσωματώνει αυτοβιογραφικά στοιχεία από τα νεανικά του χρόνια, διερευνώντας την έννοια του διχασμού της προσωπικότητας. Η σύγκρουση και οι ανατροπές αποτυπώνονται μέσα από τη ζωή ενός νεαρού που παλεύει με την ταυτότητά του.
Αυτές οι τρεις ιστορίες, συνδυασμένες σε ένα καλαίσθητο σύνολο, ενσωματώνουν τη μαγεία της λογοτεχνίας που αναδεικνύει τις ανθρώπινες σχέσεις και τις βαθύτερες αλήθειες της ύπαρξης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr