Μπαγκλαντές: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την εκμετάλλευση ανηλίκων κοριτσιών στην πορνεία. Η ζωή χιλιάδων κοριτσιών και γυναικών στο Μπαγκλαντές αγγίζει τα όρια της φρίκης. Πολλές από αυτές έχουν απαχθεί ως παιδιά, έχουν πουληθεί από τις ίδιες τους τις οικογένειες ή έχουν εξαπατηθεί από άτομα που θεωρούσαν φίλους. Στο χωριό Νταουλάτνια, η καθημερινότητα τους είναι γεμάτη ταλαιπωρία, καθώς αναγκάζονται να εξυπηρετούν τις ανάγκες χιλιάδων ανδρών. Περισσότερες από 1.500 γυναίκες και κορίτσια καταναγκάζονται να προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες για μόλις 2 ευρώ, με αποτέλεσμα η ζωή τους να είναι εγκλωβισμένη στην αδιάκοπη εκμετάλλευση.
Οι πελάτες, οι οποίοι καταφθάνουν καθημερινά, συχνά αντιλαμβάνονται τη διαδικασία ως διασκέδαση. Η συνθήκη αυτή αποκαλύπτει τη σκληρότητα ενός συστήματος που έχει αναπτύξει ρίζες και νομιμοποιείται από τις τοπικές αρχές. Η Διεθνής Αμνηστία έχει αναλάβει δράση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τις γυναίκες της περιοχής και ζητώντας το κλείσιμο της Νταουλάτνια. Ωστόσο, οι προκλήσεις είναι πολλές, καθώς οι αποκαλύψεις για την εκμετάλλευση συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως.
Αυτή η κατάσταση στην Νταουλάτνια, που περιλαμβάνει απαρχαιωμένες υποδομές και έλλειψη υποστήριξης, επιβεβαιώνει ότι η αναγνώριση και η πάλη κατά της εμπορίας ανθρώπων πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την κοινωνία.
Πηγή περιεχομένου: in.gr