Χαρακτηριστικά των ανδρών με μεγαλύτερη διάρκεια στην κρεβατοκάμαρα

Χαρακτηριστικά των ανδρών με μεγαλύτερη διάρκεια στην κρεβατοκάμαρα

Ανακαλύψτε τα χαρακτηριστικά των ανδρών που συμβάλλουν στη μεγαλύτερη διάρκεια κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Ας εξετάσουμε το θέμα με μια πιο λεπτομερή προσέγγιση. Η πρόωρη εκσπερμάτιση ορίζεται ως η κατάσταση κατά την οποία ένας άνδρας φτάνει σε οργασμό πιο γρήγορα από ό,τι επιθυμεί ο ίδιος ή η σεξουαλική του σύντροφος. Αυτή η κατάσταση είναι κοινή και επηρεάζει περίπου το 30% έως 40% των ανδρών, με αίτια που μπορεί να είναι είτε σωματικά είτε ψυχολογικά.

Μια σημαντική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine εστίασε στον ρόλο της παρορμητικότητας ως ψυχολογικού παράγοντα. Στην έρευνα συμμετείχαν 80 ετεροφυλόφιλοι άνδρες, ηλικίας 18 έως 45 ετών, οι οποίοι είχαν ενεργή σεξουαλική ζωή. Από αυτούς, οι μισοί είχαν διαγνωστεί με πρόωρη εκσπερμάτιση, ενώ οι υπόλοιποι αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν χρονόμετρο για να καταγράψουν τον χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση. Επίσης, υποβλήθηκαν σε ψυχολογικά τεστ που αξιολογούσαν παράγοντες όπως η παρορμητικότητα, το άγχος και η κατάθλιψη.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι άνδρες που παρουσίαζαν πρόωρη εκσπερμάτιση εμφάνιζαν αυξημένα επίπεδα παρορμητικής συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα, δυσκολεύονταν να σχεδιάσουν τις πράξεις τους και αναζητούσαν εντονότερα καταστάσεις που προκαλούν διέγερση. Παράλληλα, βρέθηκε ότι είχαν περισσότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και έξι φορές περισσότερα από την ομάδα ελέγχου.

Η σοβαρότητα της πρόωρης εκσπερμάτισης προσδιορίστηκε βάσει της διάρκειας που μεσολαβούσε μέχρι την εκσπερμάτιση, που κυμαινόταν από την εκσπερμάτιση πριν την κολπική διείσδυση έως μέσα στο πρώτο λεπτό. Όσο μικρότερος ήταν ο χρόνος, τόσο πιο έντονα παρουσιάζονταν τα προαναφερθέντα ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Παρά το γεγονός ότι η μελέτη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν τα ψυχολογικά συμπτώματα προκαλούν την πρόωρη εκσπερμάτιση ή αν είναι συνέπεια αυτής, τονίζεται η σημασία της παρορμητικότητας ως σχετικού παράγοντα με το πρόβλημα.

Οι ερευνητές προτείνουν στους επαγγελματίες υγείας να εξετάζουν και την ψυχολογική διάσταση της κατάστασης και να διερευνούν παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στη διαχείριση της παρορμητικής συμπεριφοράς.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play