Ανάλυση της επερχόμενης συνάντησης Τραμπ–Πούτιν στην Αλάσκα και οι διδάσκες από το παρελθόν. Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζονται να συναντηθούν την Παρασκευή στο Άνκορατζ της Αλάσκα, όπου θα συζητήσουν τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία. Παρά την πρόσφατη απογοήτευση που εκφράζει ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Ρώσο ομόλογό του, η προδιάθεση του Τραμπ προς τον Πούτιν παραμένει εμφανής. Αν και ο Τραμπ δηλώνει απογοητευμένος, υπάρχει μια διαχρονική συμπάθεια προς τον Πούτιν, στοιχείο που αποτυπώνεται και στις προηγούμενες συναντήσεις τους. Η συνάντηση αυτή είναι η πρώτη μετά την επανεκλογή του Τραμπ και εγείρει ερωτήματα για την κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων και την αντίκτυπο στις διεθνείς σχέσεις.
Η σχέση των δύο ηγετών είναι ιδιόμορφη, καθώς έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Τραμπ. Αναδρομικά, οι διεθνείς αναλυτές αναμένουν ότι οι προηγούμενες επαφές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως προειδοποίηση για την τρέχουσα συνάντηση στην Αλάσκα. Τα γεγονότα της πρώτης τους συνάντησης το 2017, με τον Τραμπ να κλέβει τις σημειώσεις του διερμηνέα του, αλλά και οι απευθείας συνομιλίες τους χωρίς παρουσία Αμερικανών αξιωματούχων, ενδέχεται να φωτίσουν τις μελλοντικές εξελίξεις.
Όπως υποστηρίζει ο Σάμιουελ Τσάραπ από την Rand Corporation, οι προσδοκίες από την επερχόμενη συνάντηση είναι χαμηλές. Η αναγκαιότητα της εμπιστοσύνης και η ικανότητα πειθούς του Τραμπ είναι κρίσιμες, ωστόσο, πολλοί ανησυχούν ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να χειραγωγήσει την κατάσταση προς όφελός του.
Πηγή περιεχομένου: in.gr