Διεθνής Αμνηστία: Αφοσιωμένη στη συνέχιση της δράσης της, παρά την απαγόρευση στη Ρωσία

Διεθνής Αμνηστία: Αφοσιωμένη στη συνέχιση της δράσης της, παρά την απαγόρευση στη Ρωσία

Η Διεθνής Αμνηστία συνεχίζει τη μάχη της κατά των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, παρά την απαγόρευσή της. Η Διεθνής Αμνηστία επιβεβαίωσε την απόφασή της να διατηρήσει τις δραστηριότητές της, τόσο εντός όσο και εκτός Ρωσίας, προκειμένου να αναδείξει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απαντώντας στην απαγόρευση λειτουργίας της στη Ρωσική Ομοσπονδία, η ΜΚΟ τονίζει ότι η απόφαση των ρωσικών αρχών να την κηρύξουν ανεπιθύμητη, συνιστά απόπειρα φίμωσης κάθε επικριτικής φωνής. Η γενική γραμματέας της οργάνωσης, Ανιές Καλαμάρ, υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να περιθωριοποιήσει την κοινωνία των πολιτών. Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να αποκαλύψουμε κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ρωσικές αρχές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πρόσθεσε.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι πλέον επισήμως ανεπιθύμητη οργάνωση στη Ρωσία, μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας. Αυτή η απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε την Δευτέρα, σημαίνει ότι οι δραστηριότητές της απαγορεύονται από εδώ και στο εξής. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Γενικός Εισαγγελέας υποστηρίζει ότι η οργάνωση χρηματοδοτείται από συνεργάτες του καθεστώτος του Κιέβου, ισχυριζόμενος ότι τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στο Λονδίνο συνιστούν το κέντρο για τη σχεδίαση παγκόσμιων ρωσοφοβικών εγχειρημάτων.

Επιπλέον, η ρωσική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα μέλη της ΜΚΟ προωθούν τη στρατιωτική κόντρα στην περιοχή και δικαιολογούν εγκλήματα που διαπράττονται από νεοναζί στην Ουκρανία, ζητώντας αύξηση της χρηματοδότησής τους. Η Μόσχα χαρακτηρίζει ως ανεπιθύμητες οργανώσεις που υπονομεύουν την εθνική της ασφάλεια, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης για Ρώσους πολίτες που συνεργάζονται με τέτοιες οργανώσεις.

Η Διεθνής Αμνηστία, η οποία ιδρύθηκε το 1961 και έχει έδρα το Λονδίνο, προβαίνει σε εκστρατείες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, περιλαμβάνοντας και εκείνους που θεωρεί κρατούμενους συνείδησης. Οι οργανώσεις που έχουν ήδη χαρακτηριστεί ανεπιθύμητες στη Ρωσία περιλαμβάνουν τη Greenpeace και τον ραδιοσταθμό Radio Free Europe/Radio Liberty, ο οποίος χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play