Ο δικαστής Μπέρμαν πιέζει για την προστασία των θυμάτων του Έπσταϊν μετά την ανησυχία από τη δημοσιοποίηση ονομάτων. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής του δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ασκεί πίεση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να εξηγήσει τους τρόπους με τους οποίους προτίθεται να προστατεύσει την ταυτότητα των θυμάτων του Τζέφρι Έπσταϊν. Αυτή η ανάγκη προκύπτει ύστερα από την δήλωση των δικηγόρων τους, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεκάδες ονόματα εμφανίστηκαν χωρίς να έχουν διαγραφεί σε δημόσια έγγραφα που δόθηκαν από το Κογκρέσο, προκαλώντας «εκτεταμένο πανικό».
Ο δικαστής Ρίτσαρντ Μπέρμαν ζήτησε μια λεπτομερή περιγραφή των στοιχείων που σκοπεύει να δημοσιεύσει η κυβέρνηση και πώς θα προστατευτεί η ιδιωτικότητα των θυμάτων.
Ο Μπέρμαν ζήτησε την Τετάρτη το βράδυ από το υπουργείο να προσκομίσει στοιχεία που αφορούν τις διαγραφές και την προστασία των θυμάτων. Η επιστολή των δικηγόρων Μπράντλεϊ Έντουαρντς και Μπρίτανι Χέντερσον επισύναψε τις ανησυχίες των θυμάτων σχετικά με τη δημοσιοποίηση περισσότερων από 20.000 εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση Έπσταϊν.
Οι Έντουαρντς και Χέντερσον ζητούν να αφαιρεθούν τα ονόματα των θυμάτων από οποιοδήποτε μελλοντικό υλικό και προσκαλούν το υπουργείο σε ιδιωτική συνάντηση για την προστασία τους.
Σύμφωνα με τη δήλωσή τους, οι δικηγόροι ανέφεραν ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις προκάλεσαν ανησυχία στους θύτες, πολλοί εκ των οποίων επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Σημείωσαν ότι ορισμένα θύματα προειδοποίησαν ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους μπορεί να τους εκθέσει σε φυσικό κίνδυνο.
Οι δικηγόροι αναφέρουν ότι η διαφάνεια δεν μπορεί να επιτυγχάνεται εις βάρος της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Ένα θύμα ανέφερε ότι αδυνατεί να λειτουργήσει ψυχικά και συναισθηματικά λόγω της κατάστασης.
Το ζήτημα αυτό έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η δημοσιοποίηση αρχείων και στοιχείων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενδέχεται να κλονίσει την εμπιστοσύνη προς το σύστημα προστασίας θυμάτων κακοποίησης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
