Διμερής σύνοδος κορυφής Κίνας – ΕΕ στο Πεκίνο για τη διαχείριση διαφορών

Διμερής σύνοδος κορυφής Κίνας – ΕΕ στο Πεκίνο για τη διαχείριση διαφορών

Σύνοδος κορυφής ΚίναςΕΕ στο Πεκίνο για την επίλυση εμπορικών διαφορών και την ενίσχυση σχέσεων. Η Κίνα επιβεβαίωσε ότι οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ θα επισκεφθούν το Πεκίνο την Πέμπτη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διμερή σύνοδο κορυφής. Αυτή η συνάντηση έχει ως στόχο την επίλυση των πολλαπλών διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των δύο εμπορικών εταίρων. Η διμερής σχέση είναι επιβαρυμένη από διάφορες συγκρούσεις, περιλαμβάνοντας ζητήματα εμπορίου που σχετίζονται με ηλεκτρικά οχήματα και άλλες βασικές βιομηχανίες.

Οι επικεφαλής της ΕΕ θα συναντηθούν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και οι δύο πλευρές θα συμπροεδρεύσουν στη 25η σύνοδο ΚίναςΕΕ. Οι ανησυχίες της ΕΕ εστιάζουν στην κινεζική υπερπαραγωγή και τους περιορισμούς στις εξαγωγές σπανίων γαιών, στοιχεία κρίσιμα για την τεχνολογία και τη βιομηχανία.

Η συνάντηση αυτή συμπίπτει με την 50ή επέτειο αποκατάστασης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της τότε Ευρωπαϊκής Κοινότητας, αν και οι επίσημες ημερομηνίες για την εκδήλωση δεν έχουν ανακοινωθεί. Τα τελευταία τρία χρόνια οι σχέσεις έχουν επιδεινωθεί, καθώς οι προστριβές και οι συγκρούσεις έχουν αυξηθεί. Η ΕΕ προσπαθεί να περιορίσει τις συνέπειες του αυξανόμενου εμπορικού ελλείμματος και την εισροή φθηνών κινεζικών προϊόντων στην αγορά της.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play