Δημοσκοπική έρευνα στη Γερμανία: Χαμηλές προσδοκίες για τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν και στήριξη της αναγνώρισης Παλαιστίνης

Δημοσκοπική έρευνα στη Γερμανία: Χαμηλές προσδοκίες για τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν και στήριξη της αναγνώρισης Παλαιστίνης

Δημοσκοπήσεις στη Γερμανία δείχνουν χαμηλές προσδοκίες για τη συνάντηση ΤραμπΠούτιν και υποστήριξη για την Παλαιστίνη. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, οι προσδοκίες για τη σημερινή συνάντηση της Αλάσκας μεταξύ του προεδρεύοντος Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι εξαιρετικά χαμηλές. Το 84% των Γερμανών αμφιβάλλει για την επιτυχία της συνάντησης, ενώ μόλις το 13% πιστεύει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Παράλληλα, το 90% των συμμετεχόντων θεωρεί την απευθείας συμμετοχή της Ουκρανίας στις διαπραγματεύσεις ζωτικής σημασίας για την επίτευξη εκεχειρίας.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Γάζα, η γερμανική κοινή γνώμη εκφράζει την υποστήριξή της προς την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να περιορίσει τις παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ. Συγκεκριμένα, το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από τη Γερμανία, με το 83% να εγκρίνει την απόφαση αναστολής της παράδοσης όπλων.

Επιπλέον, σε δημοσκοπικά στοιχεία που σχετίζονται με την κυβερνητική συνεργασία, το 61% των πολιτών δηλώνει ότι η συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων είναι μάλλον κακή. Όσον αφορά τις προθέσεις ψήφου, η Ένωση και το SPD διατηρούν ποσοστά στο 27% και 15% αντίστοιχα, ενώ η AfD ακολουθεί με 23%. Στην αξιολόγηση της δημοτικότητας των πολιτικών, ο υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους παραμένει ο δημοφιλέστερος, ενώ ο καγκελάριος Φριντριχ Μέρτς κατατάσσεται πέμπτος.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play