Διπλωματικό θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη με κεντρικό πρόσωπο τον Πούτιν

Διπλωματικό θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη με κεντρικό πρόσωπο τον Πούτιν

Σημαντικές εξελίξεις για τις ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη. Η προετοιμασία για την αναμενόμενη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη εισέρχεται στην τελική της φάση, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να είναι στο επίκεντρο των διεθνών προσδοκιών για τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Η συμμετοχή του Ρώσου ηγέτη παραμένει αβέβαιη, καθώς το Κρεμλίνο δεν έχει διευκρινίσει αν θα ταξιδέψει στην Τουρκία ή ποιος θα τον εκπροσωπήσει. Καθώς οι πιέσεις για μια συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εντείνονται, η ρωσική πλευρά προγραμματίζει να περιμένει την ουκρανική αντιπροσωπεία στις 15 Μαΐου, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ανέφερε επίσης ότι οι λεπτομέρειες για τη ρωσική αντιπροσωπεία θα ανακοινωθούν μόλις ληφθούν οι απαραίτητες οδηγίες από τον πρόεδρο.

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και ο ίδιος στη συνάντηση, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον Πούτιν να συμμετάσχει. Παράλληλα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προγραμματίζει να στείλει τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο στην Κωνσταντινούπολη για τις κρίσιμες αυτές διαπραγματεύσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ζελένσκι έχει προτρέψει τον Τραμπ να ταξιδέψει στην Τουρκία για να βοηθήσει στην επίτευξη μιας συνάντησης με τον Πούτιν. Η προοπτική του Τραμπ να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του ενδέχεται να δώσει πρόσθετο κίνητρο στον Πούτιν να αποδεχτεί μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο. Τέλος, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε ότι θα πιέσει επίσης τον Πούτιν να παραστεί στη συνάντηση, με στόχο τη διαμεσολάβηση για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play